Skip to main content

Atelier Actua | Jongeren en politie: een gewelddadig spanningsveld

Date:
Location: Online
Add to personal calendar

Onze collega Prof. Els Enhus zal een debat modereren over spanningen en verdeeldheid tussen politie en jongeren, die recent veel in het nieuws komen. Een wederzijds wantrouwen lijkt zich te vertalen in gewelddadige confrontaties die heel wat stof doen opwaaien, niet in het minst binnen het vraagstuk rond etnische profilering en het gebruik van geweld.

In deze editie van Atelier Actua onderzoeken we de onderliggende oorzaken van deze prangende problematieken en vragen we ons af hoe we hier als maatschappij een structureel antwoord op kunnen bieden.  In het eerste panelgesprek focussen we op Brussel met Yassine Boubout (onderzoeker van politiegeweld en activist), Sarah Frederickx  (diensthoofd communicatie politiezone Brussel Zuid), Liselotte Vanheukelom (directeur jeugdorganisatie JES Brussels) en Ilyas Mouani (voorzitter van de jeugdraad). De Amsterdamse stand van zaken wordt toegelicht door hoofdinspecteur Sidney Mutueel en politiek filosofe Femke KaulingfreksEls Enhus, professor criminologie, leidt de avond in goede banen.

Via artistieke interventies zorgen visueel- en performancekunstenaar Quinsy Gario, en het interdisciplinaire makersduo Dounia Mahammed en Alan Van Rompuy voor de adempauze tussendoor en achteraf.

Heb jij zelf ideeën voor een vruchtbare toekomst tussen politie en burger? Volg de sessie op Facebook en reageer!

Om de livestream te volgen, ga naar:

https://deburen.eu/programma/5257/atelier-actua-jongeren-en-politie-een-gewelddadig-spanningsveld